tiistaina, huhtikuuta 25, 2006

Hanami

 
Menneenä lauantaina vietimme Hanamia - kunnioitukseni Japanilaista juhlimis/juomakulttuuria kohtaan nousi pari pykälää =) Hana(kukka)mi(katsella) tarkoittaa käytännössä sitä, että keräännytään joukolla piknikille vasta kukkaan puhjenneiden kirsikkapuiden alle. Paitsi että näkymät ovat parhaimmillaan uskomattoman kauniit (yritän lisäillä kuvia huomenna), ei pöytäliinoille lastailtujen herkkujen/juomien määrässä ole perinteisesti pihistelty. Ja Hanamia tulee toki viettää useana päivänä putkeen kun siihen on mahdollisuus..

Viettäessämme omaa juhlaamme Sendain the-hanami-place-to-be:ssä, Nishi-puistossa, oli tunnelma aika lähellä Suomen keskikesän festareita.. alkoholi virtasi, kojuissa myytiin rasvassa paistettua lihaa tikuissa ja ilman täytti epämääräinen molotus =) Vaikka keskimäärin Japanilaisten alkoholinsietokyky on aika mitätön, tuntuu tuo Hanamiaikaan unohtuvan melko monelta.. yhden käden sormet eivät riitä laskemaan kuinka monta ihmistä kärrättiin pois puistosta kottikärryillä(!?!) aivan loistava keksintö sammuneiden kuljetukseen, nokkelaa porukkaa täytyy myöntää ;)

Lisäksi erityisesti työpaikkojen (tai esmes koulun laitosten) Hanameissa on havaittavissa jopa suomalaisfirmojen pikkujoujouluista tuttuja piirteitä. Vaikka olisi tehty jotain kuinka noloa (kaadettu pomon päälle kaljat ja haukuttu päälle ;) kukaan ei muistuta sitä seuraavana päivänä, ja käyttäydytään kuin mitään ei olisi tapahtunut =) (emme siis itse kokeilleet tätä, vaan tämä informaatio kerättiin epämääräisistä keskusteluista paikallisten asiantuntijoiden kanssa)