torstaina, huhtikuuta 20, 2006

Sendai [Yleisesittely]

Iltaa, tänään voisi kirjoittaa juttua hieman eri näkökulmasta. Päiväkirjatyylisen jutustelun sijaan jotain asioita voisi setviä hieman yleisemmästä näkökulmasta. Ensimmäisenä tämän kunnian saakoon Sendain kaupunki, johon olemme nyt saaneet sopivasti näppituntumaa voidaksemme kertoa siitä jotain edes etäisesti mielenkiintoista. Kuvia kaupungista voi pongailla kuvagalleriasta, yritämme joskus ylitsevuotavalla vapaa-ajallamme järjestää kuvat jotenkin järjellisesti.

 
Sendai sijaitsee Tyynen valtameren rannalla, noin 300 kilometriä Tokiosta pohjoiseen. Vaikka Sendaita asuttaakin karvan reilu miljoona henkeä, sitä pidetään kuitenkin Japanilaisten (ainakin Tokiolaisten) näkökulmasta maaseutuna =) Tämä johtunee siitä että täällä on varsin mukavasti luontoa: puita, puistoja ja sitärataa. Kaupungin keskusta on juuri sopivan suurikokoinen aiheuttamaan hartautta ja ihmetystä Tampereen kokoisiin kaupunkeihin tottuneissa suomipojissa. Pari pitkää katettua ostoskatua kaiken sorttisine liikkeineen - ruokaloita ja juottoloita unohtamatta - riittävät jo itsessään aiheuttamaan syviä ihastuksenhuokauksia. Ja parhaat mestathan tietysti löytyvät hieman ydinkeskustan ulkopuolelta ;)

Kätevimmäksi kulkupeliksi täällä on osoittautunut polkupyörä. Asuntolamme sijaitsee noin 40 minuutin kävelymatkan päästä keskustasta, pyörällä aika supistuu puoleen. Usein pyörä on monin verroin nopeampi kuin henkilöauto, tosin paikalliset tuntuvat suosivan myös moposkoottereita, niitä näkee täällä muillakin kun juuri 15-vee täyttäneillä ;) Japanissa on käytössä vasemmanpuoleinen liikenne, mikä on omiaan aiheuttamaan hieman lisää hämmennystä. Se yhdistettynä vilkkaahkoon liikenteeseen, superkapeisiin katuihin ja japanilaisilla naistenpyörillä polkeviin pitkiin suomalaisiin, saadaan semmoinen yhdistelmä että matkavakuutus on todellakin hyvä olla olemassa ;)

Sendaissa kevät on tänä vuonna hieman myöhässä. Tähän mennessä päivälämpötilat ovat pyörineet 10-15 celsiusasteen hujakoilla. Muutama ihana, t-paita-lämmin, aurinkoinen päivä on jo nähty, mutta tänään taasen tuli vettä ihan kunnolla miehekkään tuulen saattelemana. Sendain ilmasto on kuuleman mukaan yksi Japanin miellyttävimpiä. Kesäisin täällä on kuumaa ja kosteaa! Elokuun keskilämpötila on täällä 25 asteen tuntumassa (vrt. Helsinki noin 17 astetta).

Jottei tämä artikkeli venyisi aivan hervottoman mittaiseksi, kirjoitamme myöhemmin lisää tarinaa esim. Sendain yöelämäskenestä, erilaisista kaupoista yms.. ensin pitää tietenkin kerätä tarpeeksi kokemusta aiheesta ennenkuin aloittaa itse kirjoitusprosessin ;)

2 Kommentit:

Anonymous Mikko sanoi...

Älkää liikaa kokemusta kerätkö tai unohdatte vielä mitä teidän piti kirjoittaa. :D
--
Ja niin tossa aiemmin siitä teknologiasta oli puhe, kattokaa paljonko ne elektroniset käännöskoneet kustantaa, ihan for future reference meikäläisellekin. ;)

11:17 ip.  
Blogger kuivis sanoi...

No meikä osti sitten sen Canonin Wordtank V80:n. Hintaa sille tuli noin 220e. Puolet halvemmallakin voi selvitä, jos ei tarvi ihan cutting edge teknologiaa ;) Mut toi on kyllä aika kätevä vehje (tosin kokemusta ei monesta muusta laitteesta ole, että se siitä vertailupohjasta) =)

10:28 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home