sunnuntaina, huhtikuuta 30, 2006

vaihto-OPISKELUA

Välttääksemme alituiset tiedustelut aihepiirin "Ettekö te opiskele siellä ollenkaan?" ympäriltä, valotamme nyt hieman tätä (pimeää) puolta arkielostamme.

Meidät hyväksyttiin Tohoku Universityyn statuksella "Special Research Student". Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että joudumme ottamaan ainoastaan 10 viikkotunnin edestä kursseja, ja loppuaika on varattu tutkimustyölle. Meillä kummallakin on omat professorimme(Academic Advisor), joiden labratoriotyöryhmiin kuulumme. Nämä professorit saavat sanella kuinka monta tuntia viikossa olemme vietämme labrassa, ja mitä siellä puuhaamme.

Otimme japanintunteja (kielioppia, kanjimerkkejä, kuuntelua) yhteenstä 12 tunnin edestä viikossa, joten se kattaakin jo pakollisen kiintiön. Toivottavasti tuo määrä riittää upottamaan jotain paksuihin kalloihimme. Tuntien taso on hyvin lähellä sitä mihin jäimme TTY:n japanintunneilla.. mitä nyt lähes kaikki ehti tässä vuoden tauon aikana unohtua.. =)

Olisimme voineet valita mm. seuraavanlaisia kursseja:
  • Japanese culture (tänä lukuvuonna Aikidoa!)
  • Industry, Science and Technology in Japan (kävimme yhdellä luennolla.. aivan käsienheiluttelua =)
  • Introduction to Computer Science (hey, pliiis...)
  • Introduction to Material Science (joo, tämä ilman muuta..)
  • Lisäksi suuri valikoima japaninkielisiä kursseja (hmm.. Maybe not..)

Koska päätavoitteemme ei suinkaan ole kerätä hyväksytettäviä opintoviikkoja tästä reissusta(Tampereella alkaa hommat olla jo aika hyvällä mallilla), päätimme minimoida turhan työn ja sitävastoin kerätä paaaaljon uusia kokemuksia =) Raportoimme sitten myöhemmin lisää esim. labratutkimustyömme sisällöstä.. (tiedän, niin mielenkiintoinen aihe, ettette varmasti jaksaisi millään odottaa.. ;)

ainiin... ja HYVÄÄ WAPPUA!!!

1 Kommentit:

Blogger Markku Järvelä sanoi...

12 tuntia/viikko Japanin opiskelua! Kitamissa on mahdollisuus ottaa vain 2h/viikko varsinaisia Japanintunteja ja sitten 2h/viikko Japanin kulttuuria.

Olen hieman kateellinen...

ps. Hienoja kuvia hanamista. Tanne pohjoiseen nuo saapuu vasta muutamaan viikon paasta...

2:44 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home