maanantaina, toukokuuta 22, 2006

Karatetreeniä & olutta

Nyt lienee taas korkea aika purkaa jonoon jääneitä tapahtumia tänne blogin puolelle. Kuten viime artikkelissa tuli mainittua, saimme kunnian osallistua Tokion vierailumme aikana ehtoihin japanilaisiin karateharjoituksiin. Odotukset olivat lähes pelonsekaiset, sillä "aktiiviurasta" on kulunut jo vuosi jos toinenkin.

Saapuessamme Matiaksen vanhan karatesensein dojolle ensimmäisenä rappukäytävässä vastaan tuli lauma n. 7-10 vuotiaita junioireita, joista suurimmalla osalla oli päällään ruskea tai musta vyö.. nice.. No, joka tapauksessa harjoitukset sujuivat mukavasti ja olivat ainakin meikäläisen nykykunnolle tarpeksi rankat. Mainitsemisen arvoista lienee, että mukana harjoituksissa olivat myös 2 ryhmäpotretin eturivin junioria. Tekivät muuten todella hyvän näköistä tekniikkaa ja jaksoivat painaa koko 2 tunnin treenit täydellä teholla (eli siis paljon paremmin kuin minä). Respect.

Harjoitusten päätteeksi jäimme viettämään iltaa dojolle oluen, snacksien ja jutustelun merkeissä - ahkerimpien treenaajien vielä jatkaessa taustalla. Vähän eri meininki kuin Suomessa, ja myös aika paljon rennompaa kuin mihin olin ennalta varautunut. Tässä todellakin käy hyvin ilmi se, että täällä erilaiset harrastusseurat ovat ikään kuin toinen perhe, joiden kanssa vietetään suurin osa vapaa-ajasta (tämä pätee myös yliopiston urheiluseuroihin/kerhoihin). Kaiken kaikkiaan kokemus oli erittäin positiivinen ja toivottavasti kerkeämme vierailemaan useamminkin kyseisellä dojolla. Sitä odotellessa haemme kovuutta osallistumalla yliopiston Kyokushinkai Karate -poppoon treeneihin.. tästäkin tulee varmasti lisää tarinaa myöhemmin kun saamme kerättyä tarpeeksi kokemusta (lue: mustelmia)