maanantaina, kesäkuuta 19, 2006

Arkea ja Juhlaa: Ruokaspeciaali

Tämän artikkelin tarkoitus on selventää teille lukijoille, mitä perusnirso suomalainen pystyy Japanissa syomään, ja mitä siitä joutuu kärsimään. Valokeilassa on muutama vakiruokailupaikoiksemme valikoitunut lafka.. ja hoidetaan homma taas maan tavalla, eli TOP-5 -listana. Mutta ennen tätä kirsikkaa kermiksen päällä valotettakoon hieman arkiruokailumme saloja.

Päivisin kampuksella tulee yleensä syötyä yksi lämmin ateria.. suosikkeihimme kuuluvat erilaiset curry- ja ramen-annokset: noin 3 eurolla saa napaansa sen verran täytettä että jaksaa iltaan asti. Valinnanvaraa onneksi löytyy varsin kiitettävästi Juvenekseen verrattuna. Iltaisin yleensä pistämme Tonin ja Matiaksen kanssa kokkauspiirin pystyyn ja valmistamme jotain perussafkoja, kuten kanasalaattia (kana on täällä iihanan halpaa), pekonimunakkaita ja pastaa erilaisilla kastikkeilla. Aina sillon tällöin myös irroittelemme esim. possun ulkofilepihvillä punaviini- tai sinihomejuustokastikkeessa.. kuvassa meitsin maailmankuulut viskissä liekitetyt banaanit (tarjoillaan tietenkin vaniljajäätelön kera)

Safkapaikka nro. 5 :: Kaitensushi
Kaitensushi toimiipi niin, että sushikokit väsäävät koko ajan pieniä herkkulautasia ja asettavat ne liukuhihnalle.. Tästä liukuhihnalta niitä saa sitten mielensä mukaan poimia. (saa toki kokilta suoraankin tilata mieleisen lautasen jos sitä ei juuri satu nokan edessä pyörimään) Ravintolasta poistuttaessa maksu tapahtuu hotkittujen lautasten määrän ja värin perusteella. Lautasen hinnat (pari sushipaakkua per plaatta) alkavat noin 100 jenistä(~70centtiä), jolla saa esim. perinteisiä lohi tai katkarapupaloja.. paremmista paloista (toro, tonnikalan rasvaisemmat osat) voi joutua pulittamaan kuusinkertaisen hinnan. Testiryhmämme on sitä mieltä että kaitensushi on erittäin herkullinen vaihtoehto, mutta raavas skandinaavi tarvitsee ainakin 10-12 lautasta täyttyäkseen, joten hintaakin kertyy.. eihän sitä nyt pelkkiä niitä satkun lautasia jaksa kiskoa ;)

Safkamesta nro. 4 :: Yoshinoya
Japanin vastine kännimäkille.. 24/7 auki oleva ruokaketju, jonka yakiniku-annos pelastaa, niin illan ensimmäiseen kuppilaan mentäessä, kuin viimeisen karaokekiekauksen vaiettuakin - tai parhaina iltoina molempiin suuntiin =) Kulhollisesta riisiä ja rasvassa paistettua possunlihaa, miso-keitosta ja vedestä köyhtyy noin 3 euron verran.. ei paha, ei ollenkaan.

Safkamesta nro. 3 :: Sushi on the Roll
Tämä rullasusheihin erikoistunut paikka lasketaan jo hieman hienompien ravintoloiden kastiin. Philadelphia rulla-annosta (~900 jeniä, täyteen tulee) voi suositella varauksettomasti kaikille, myös aiemmin raakaa kalaa kammonnut suomalaisjäpikkä vetää tätä kuin sisäfileetä konsanaan.. OISHIII! Myös lounastarjouksena oleva herushii-ranchi (healthy-lunch, kuvassa, 1000jeniä ;) tarjoaa rahalle vastinetta.. palanpainikkeeksi saa vielä kahvin ja päivän jälkkärin.

Safkamesta nro. 2 :: The Best of the Best

Tämä enemmän kuin osuvasti nimetty Gyoza-ravintola sijaitsee aivan kaikanin välittömässä läheisyydessä. 8 kappaleen setti kiinalaistyylisiä, joko rasvassa paistettuja tai vedessä höyrystettyjä, liha/kasvistäytteisiä taikinamönttejä vie kielen ja nälän mennessään karjulta kuin karjulta. Riisin ja mison kanssa tästä ilosta kärsii vain 695 jeniä.. Ainoaksi miinukseksi laskettakoon joka ikisellä kerralla tapahtuva kielen palovammoittaminen.. se vaan on niin perhanan herkullista, ettei jaksa odotella että jäähtyy =)

Safkamesta nro. 1 :: Asuntolan katto, oma grilli

Ahh, vain taivas on rajana.. paras ostos miesmuistiin!