tiistaina, kesäkuuta 06, 2006

Viikkorutiini

Syvät pahoittelut laiskasta kirjoittelutahdista. Tässä viimepäivinä on ollut vähän kiirus japaninkurssien välikokeiden, seminaariesitysten valmistelun ja [lisää oma lempitekosyysi tähän] kanssa.. Mutta tässä lähipäivinä voisi vaikka kirjoitella muuteman yleispätevän artikkelin vähän siitä sun tästä aiheesta. Koska täällä ei lähiaikoina tosiaan mitään kovin kummoista ole sattunut, kuvaillaan nyt sitten vaikka aluksi näitä vakiintuneita arkirutiineja.. =)

Maanantai :: Musertava viikon aloitus

Herätys noin 7.30, aamusuihku(hrr), aamukahvi(ikävä kunnon kahvia =/) ja paniikkiluku aamun sanakokeisiin (pitävät perskules joka tunnin alussa sana- ja kertauskokeet) Klo 8.50 - 12.00 Japanin kielioppia.. 13-14.30 漢字を勉強します。(opiskellaan näitä harakanvarpaita) Klo 16.20-17.50 Japanese Listening ja 18-19.30 Reading [itse olen niin laiska että jätin tuon lukemiskurssin samantien, mutta Toni on jaksanut käydä siellä.. mulle riittää 9h koulupäivä ihan mainiosti ;) ]

Illalla sitten yleensä kokkaillaan Tonin ja Matiaksen kanssa kimpassa jotain hyvää ruokaa ja katotaan esmes joku leffa.. (tällä hetkellä seuraamme ahkerasti Prison Breakkia)

Tiistai :: Labraa ja mustelmia

Aamulla saa nukkua vähän pidempään, mutta yleensä klo 10 maissa tulee kiivettyä Aobayamalle labraan, jossa suoritetaan omatoimista tutkimustyötä professorin antamasta aiheesta. Klo 17 valuminen Kawauchilla alkaviin Kyokushinkai-Karate -treeneihin, jotka kestävät pari tuntia.. sen jälkeen tulee yleensä jäätyä vielä hetkeksi vetristelemään, sparrailemaan ja hengailemaan. Kuva on napattu karateseuran omista kisoista parin viikon takaa. Illalla taas ruokailusettiä ja hyvissä ajoin valmistautumista keskiviikkoaamun kokeisiin(kköhköh..).

Keskiviikko :: Pikkumaanantai

Keskiviikko on kielioppi- ja kanjituntien osalta samanlainen kuin maanataikin.. mutta loppupäivä onkin sitten vapaa omatoimiselle neppailulle. Yleensä käydään kaupungilla pyörähtämässä.. ruokakaupasta hakemassa raaka-aineita iltojen kokkaussessioihin.. ehkä vähän omatoimista opiskelua(?).. tietokoneella leikkimistä myöhään yöhön.. mitä milloinkin =)

Torstai :: tiistain toisinto (paitsi ei tieteskää valmistauduta keskiviikon kokeisiin ;)

Perjantai - Sunnuntai :: Enimmäkseen rentoilua

Perjantaina tulee vietettyä labrassa joku 6-7 tuntia.. sen jälkeen alkaakin viikonloppu, joka on varattu erinäisille virkistäytymistoimenpiteille (grillausta, Sendain kiertelyä, illanviettoja, you name it). Lauantaina on iltapäivällä vielä karateharkat, jos vain olotila(二日酔い) antaa myöden eikä ole muuta tärkeää puuhailtavaa. Sunnuntaina sitten taas illasta voi valmistautua(lähinnä henkisesti) maanantaiaamun kokeisiin (leffa tai pari.. ;)