sunnuntaina, heinäkuuta 30, 2006

Field Trip

Näin lukukauden lopuksi yliopiston kansainvälisyysosasto järjesti vaihto-oppilaille tarkoitetun kenttäretken! Ja kerrassaan hauska reissuhan se sitten olikin. (Bussiin noustessani kokemista pienistä Battle Royal -viboista huolimatta =)

Perjantaille ohjelmassa oli tutustumiskäynti Nissanin autotehtaalle Tochigiin, Japanilaistyylinen illallanvietto ja yöpyminen Kinugawa Kanko Hotellissa. Lauantaina tutustuminen Nikko Toshogu -temppeliin ja Kegon vesiputousten pällistely.

Itse bussimatkat (reippaat 4 tuntia per suunta) kuluivat varsin rattoisasti. Kaikenkaikkiaan bussilastillisesta vaihtareita yli 10 (!) oli hommannut Japanista itselleen Nintendo DS Lite -pelikonsolit =) (ja kahdella luopiolla oli PSP) Nuo NDSL:t ovat varsin vekkuleita kapistuksia, koska niillä voi langattomasti pelata suuriakin turnauksia! Matkalla taisteltiin siis Tetriksen, Mario Kartin, Metroid Primen, Meteoksen ja monen muun pelin mestaruudesta =) Vaikka en itsekään Tetriksessä mikään käsi ole, niin täytyy tunnustaa että suomipojalla pyyhittiin takamusta niin amerikkalaisten kuin internationalcentterin henkilökuntaan kuuluvan japanilaistypsynkin toimesta. Ainoastaan Mario Kartissa pystyin pitämään hyvin puoliani. Ei se taida olla pelkkä myytti että Jenkeissä ja Japanissa nuoret pelaavat aika paljon..

Mitä itse nähtävyyksiin tuli, niin Nissanin tehtaalla oli ihan mielenkiintoista nähdä massiiviset liukuhihnat ja robotit toiminnassa. Nikko oli suurehko perinteinen temppelialue, ihan jees muttei mitenkään ihmeellinen. Vesiputous ja Nikko:n luontoalue oli todella nättiä seutua. Kuvia reissulta on nähtävissä osoitteissa (koska kuvathan kertovat paljon enemmän kuin meikän näpyttely, niin menkää katsomaan niitä, hushus) http://picasaweb.google.com/kuivis/, sekä http://picasaweb.google.com/toni.levanen/. Siirryimme käyttämään tuota Google Picasan tarjoamaa webbialbumitilaa, koska se on noin 100 kertaa näppärämpi systeemi kuin valikoida, koostaa ja siirrellä erillinen albumi omalle serverilleen =) (krhm.. ei, se ei ollut maksettu mainos) Posted by Picasa