torstaina, heinäkuuta 27, 2006

OHI ON!

Takana 4kk kestänyt vaihto-opiskelu -osuus; edesssä reilu kuukausi lomailua ja reissaamista Japanissa. Tämän takiahan tänne tultiin! Älkää toki kästittäkö väärin, ei tuo opiskeluosuus täysin vastenmielinen vaihe ollut - ja jotain hyödyllistäkin saattoi jäädä pääkoppaan. Eihän me täänne alunperinkään tultu veren maku suussa opiskelemaan (ja se suunnitelma piti =)

Pahoittelen syvästi että edellisestä blogipäivityksestä vierähti näinkin kauan, mutta.. (lue: seuraa tekosyitä) Kuten kaikki tärkeät ja suuret asiat, myös opintiemme täällä, päättyi arvoiseensa grandefinaleen. Maanantaina aamupäivästä oli Japanin kielioppikoe (aika vaikea, meni lottoamiseksi), puolenpäivän aikaan oli kokeen pienryhmäkeskusteluosuus (helppo, esiannetusta aiheesta) ja illalla oli vielä kuuntelukoe (osittain helpohko, samoja tehtäviä kuin itse kurssin aikana..)

Tiistaina olikin sitten vuorossa toteuttamani projektin loppuseminaariesityksen pitäminen. Itse projektin toteutus ja esityksen pitäminen onnistuivat ihan mukavasti, joten siitä pystyikin sitten hyvillä mielin jatkamaan prof. Kawamatan labratorion lukukaudenpäätösjuominkeihin =) Illastimme, ja lipitimme alkomahoolia 10 periteisen japanilaisen ruokalajin siivittämänä viihtyisässä ravitsemusliikkeessä.
Parin ensimmäisen oluen jälkeen juhlaväen keskustelukieli vaihtui kohteliaasta japanista drunken-engrishiksi (kumpaa ymmärsin paremmin, paha sanoa). Tämän jälkeen tuli vielä jatkettua muutaman samanhenkisen labrakaverin kanssa karaokepaikkaan juomaan lisää ilolientä. Oli aika, eh, mielenkiintoinen kokemus kuulla Muumien tunnari 6:n japanilaisen kuorokaraokena. (taisivat laulaa läpi melkein kaikkien animesarjojen tunnaritkin mitä löysivät tarjonnasta=)

Keskiviikkona sitten seurasi se viimeinen koittelemus: Kanji-tentti. Alkuviikon muilta kiireitä oli kertaaminen jäänyt hieman puolitiehen, ja edellisen illan johdosta ei ollut kovin freessi olo. Sain kuitenkin sen verran piirreltyä harakanvarpaita paperiin, että olosuhteisiin nähden voi olla tyytyväinen. Ja kun keskiviikkona kaikilla muillakin vaihto-oppilailla oli homma paketissa, niin pitihän sitä taas juhlistaa.. ja taas kerran aamuyön tunteina raikasi gaijin-lauman epävireinen karaoke jostain Sendain uumenista.. Posted by Picasa