maanantaina, heinäkuuta 31, 2006

Sendai Geotaggin'

Haa, törmäsin Pinserissä taannoin Geotaggauksesta kertovaan kirjoitukseen. Noh, sen verran on säätäjän vikaa, että pitihän sitä itsekin kokeilla =) Käsityötä tuohon upposi muutama tunti, mutta pällistelkääpä tuota: Luomus.

Google Maps -n00beille ohjeistettakoon, että vasemmasta yläkulmasta karttaa voi zoomata, oikeasta yläkulmasta vaihtaa satelliittikuvaan ja hiirellä raahaamalla pääsee liikuttamaan karttaa. Niitä oransseja möllyköitä painelemalla pitäisi siis näkyä kyseisestä paikasta napattu kuva (kuvaa klikkaamalla taas näkee suurennoksen).

Google Maps -h4x0reille kerrottakoon, että sivu luotiin seuraavasti: Ensin Picasan ja Google Earthin kanssa Geotagattiin kuvat. Itse sivu luotiin ROBOGeolla. Koska kyseisen ohjelman demoversio lisää mailin verran satunnaisvirhettä koordinaatteihin (eihän se käy!!!), korjattiin oikeat kordinaatit käsipelillä (kirous ja kuolema). Jälkihuomiona todettakoon, että ROBOGeon lisenssin olisi helposti saanut ostettua pelkästään tuon kartan korjaamiseen käytetetyn työajan palkalla ;)