maanantaina, heinäkuuta 17, 2006

Suomi-Ruotsi maaottelu

Viime lauantaina yliopistolla oli jonkin sortin suuri urheiluteemapäivä - "7 Universies Athletic Meet". Tämän kunniaksi myös Kyokushinkai Karate -klubi järjesti seuransisäisen turnauksen. Thomas, Ruotsalainen vaihtari, jo pidempään harrastaneena ehdotti, että josko mekin osallistuisimme kisoihin. Kävi ilmi, että me emme saaneet osallistua samaan sarjaan kuin kerhon muut harrastajat. Joko tämä johtui siitä, että meitä ei lasketä siis seuran virallisksi jäseniksi, tai siitä että olemme paria painoluokkaa ylempänä ;) Kuitenkin, he perustivat meillä oman super-raskaan(?!?) sarjan (punnituksessa meikä oli 80kiloa, Thomas 89kiloa)

No, tottahan toki päätimme osallistua, siitähän tulisi hieno Suomi-Ruotsi -maaottelu =) Lajiin vihkiytymättömille kerrottakoon hieman taustoja: Kyokushinkai Karate on varsin tuore karaten tyylisuunta, 60-luvulla perustettu ja nykyään se on yksi Japanissa eniten harrastetuin karaten tyylisuunta. Googlettamalla varmasti löydätte lisätietoja. Ottelut käydään full-contact -säännöin, vailla käsisuojuksia. Säännöissä päähän kohdistuvat lyönnit on kielletty, potkia saa. Ottelu kestää 2 minuuttia, jonka jälkeen 3 tuomaria ratkaisevat äänestyksellä voittajan. (voittaa voi tietenkin myös tyrmäyksellä) Jos tuomarit äänestävät tasapeliä, jatketaan uudella 2 minuutin jatkoerällä.

Itse ottelu oli todella tasaväkinen. Se ratkesi vasta toisessa jatkoerässä, kun meikältä vaan loppui kunto kesken. En ollut ihan varautunut 6 minuutin matsiin =)Ruotsi voitti siis tällä kertaa, no me saatiin sentään euroviisut ;) Kaikenkaikkiaa urani ensimmäinen full-contact kilpailuottelu (niin, olihan se myös Thomakselle ensimmäinen) oli varsin opettavainen, ja nyt taas tietää mille osa-alueille kannattaa treeneissä enemmän kiinnittää huomiota =) Tosin nyt on joka paikka sen verran täynnä mustelmia ja ruhjeita, ettei tällä viikolla taida pystyä venymään treeneihin.. pitää vahän palautua.. (laiska kun on ;) Posted by Picasa