perjantaina, elokuuta 11, 2006

Raportointia reissunpaalta

Terve vaan kaikille! Ollaan nyt reissuporukalla (mina, Toni, Teemu ja Markku) taalla Kiotossa. Sendaista napattiin tosiaan botski Nagoyaan, jossa viivyttiin perati muutama tunti ennnekun tehtiin paatos jatkaa Kiotoon samantien.

Lauttamatka oli todella jees, yritettiin syoda laivan buffetti konkurssiin, juotiin olusta ja katottiin pari rainaa laivan leffateatterissa.. ainiin.. ja loikoiltiin kuumassa kylvyssa. Paatti myohastyi aikataulusta muutaman tunnin Nagoyaan iskeneen taifuunin takia.. yolla oli kieltamatta ihan mukava merenkaynti - ja jostain kaukaa kuului merisairauden suloista aannahtelya.

Jotta kaikki ei menisi liian helposti, unohdimme Matiakselta lainaamamme Lonely Planetin matkaoppaan Nagoyaan.. eli kun saavuimme illalla Kiotoon, olimme aika hukassa turistiinfopisteiden ollessa jo kiinni.. loysimme kuitenkin backbackkereiden suosimasta majatalosta halvan majoituksen.. Kiotossa olemme nyt paivisin kiertaneet temppeleita ja iltaisin ravitsemusliikkeita. Tormasimme jopa eraaseen suomalaistyttoon, joka on tampereelta kotoisin, ja joka on kaynyt Sendain Suomi-keskuksessa ja kuullut legendaa meidan juhannusjuhlistamme.. Maailma on aika pieni =)

Noh, nyt kaymaan Kyoto Imperial Palacessa ja sitten ostaan parit heittotahdet Budo Centerista! Haijjjah! Raportoin lisaa kun paasee jossain taas netin aareen.. Markkukin tossa vieressa kirjoittelee jotain omaan blogiinsa, kannattanee tsekata sekin ulos..

tiistaina, elokuuta 08, 2006

Perhe liikenteessä

Morientes, loma on alkanut sen verran vauhdikkaasti ettei ole juuri ehtinyt kirjoitella. Noh, tässä tiivistelmä: Pikkuveli ja vanhemmat saapuivat alkuviikosta Sendaihin menoa katsomaan. Tuli käytyä shoppailemassa ja kelattua läpi pakolliset nähtävyydet. Jani (pikkuveli) tuli muiden vaihtareiden avustuksella tutustutettua Japanin menoskeneen =) (vasemmalla taivaallinen aamupala)

Kuten kuvasta näkyy, myös biitsillä tuli vierailtua. Tarkkaavaisimmat voinevat kuvasta laittaa merkille "pienehkön" sävyeron meikäläisen ja isukin välillä. Suomen kesä siis on ollut aika paljon suosiollisempi arskailulle kun mitä täkäläinen sadekausi.

Tänä viikonloppuna on myös Sendaissa ollut tämä Tanabata festivaali.. joka on noin tuplannut kaupungin katuja tallaavan sierainparimäärän. Myös Suomalaisia on bongattu ennätysmäärä: kollegamme Teemu ja Markku saapuivat Kitamista tänne vieraiksemme, ja TTY:ltä piipahti muitakin tuttuja kasvoja katsomaan lauantain ilotulitusta.

Huomenna lähdemmekin Kitamin poikain ja Tonin kanssa laivalla Nagoyaan, josta aloitamme parin viikon Etelä-Japanin -tourneen. Yritämme raportoida matkan varrelta jostain nettikahvilasta, mutta jos blogiin ei hetkeen päivitystä ilmeenny niin älkää vaipuko epätoivoon. Palailemma Sendaihin elokuun 23. päivän tienoilla, jolloin minun ja Tonin paremmat puoliskot ovat toivottavasti matkassa mukana. (nappaamme heidät kyytiin Tokiosta) Palataan arabialle, täältä tähän!