perjantaina, heinäkuuta 07, 2006

Perjantai.. kauppareissu..

Nii, Perjantait on yleensä vähän tämmösiä. Pitää koittaa nollata menneen viikon taakka että loppuviikonlopun pystyy rauhassa lepäilemään seuraavaa viikkoa varten (håå?). Noh, tänä perjantaina labrapäivän päätteeksi mentiin Tonin kanssa kaupoille. Suunnistimme tälläkertaa hieman vaki-Seiyuamme suurempaan Coop Miyagi -supermarkettiin. Aiemmin viikolla yritimme turhaan metsästää Seiyusta kuivahiivaa.. tai ihan mitä tahansa hiivaa.. Jostain kumman syystä on alkanut täällä tehdä mieli kunnon leipää, ja kun sitähän ei oikein kaupasta löydä niin pitää tehdä itse sitte.. (Noh, lisäinspiraationa on lisäksi toiminut Yakitate! Japan! -niminen animesarja) 648-kerroksinen Super Vapor Action Croissant!!! huaaa!

No nyt eksyttiin hieman päivän aiheesta.. eli Coopin yläkerrassa sijaitsee kohtuu suurikokoinen Arcade, johon suunnistimme ennen ruokaostoksia. Pidemmän aikaa on jo tehnyt mieli teettää moiset Purikura-ultrasöpövalokuvat.. älkää kysykö miksi, tää kulttuuri vie mielenterveyden.. nykyään sitä huomaa jo vaistomattaan tekevänsä Yatta!-poseerauksia kameran edessä kuin kunnon nipponteinixit konsanaan (sori Mikko =) Niin, arvoimme hetken kyseisen masiinan kanssa, että saimme kyseiset kuvat ulos.. seuraavalla kerralla olemme paremmin perillä, ja auta armias, kuvistamme tulee entistäkin söpömpiä!

Niin, ja vielä siitä itse kauppareissusta.. marketissahan oli Suntory -panimon myyntiedustaja paikalla tarjoilemassa viskimaistiaisia.. (onko joku Suomessa törmännyt viskimaistiaisiin ruokamarketissa? Only in Japan, baby!) Noh, menimme nohevasti siihen tiskille, ja esittelijätyttönen kysäisi, notta laitetaanko kolan vai ginger alen kanssa.. no siihen me, että "myö ollaan Suomesta, laita raakana vaan (Sonomana iidesu)" Tähän tyttönen sitten silmät pyöreenä, että oletteko ihan varmoja(hontou ni daijoubudeska)? ja osoitteli etiketin 50,5% merkintää. No, me oltiin jotta "daijoubu, daijoubu" ja kumottiin ~2cl shotit huiviin "ahh"-huokauksen saattelemana.. Oli tytön ilme kyllä priceless tasoa.. noukittiin siitä vielä yksi pullo ostoskoriin niin saatiin aika harras hymy ja kiitos. (oli se loppupeleissä ihan hyvänmakuista viskiä, vaikkakin ei ihan edullisimmasta päästä).

Ps. pahoittelen tästä rönsyilevästä kerronnasta, mutta pitihän sitä sitten alkaa juhlistamaan perjantain tuloa, kun kerran sai vähän viskinmakua kielenpäälle ;) Ppalaillaaan moi!

tiistaina, heinäkuuta 04, 2006

Pako luontoon

Viime viikolla suoritimme hieman pelihenkisiä liikahduksia. Kun lämpötila uhkasi puhkoa 30 celsiusastetta ja sääsedät lupailivat kirkasta taivasta, kärsi labrassaistumismotivaatio pienen kolauksen. Meiltä tiedusteltiin olisimmeko halukkaita lähtemään päivän varoajalla keskellä viikkoa mökkeilemään - päätöstä ei tarvinut liian kauaa arpoa =)


Vuokra-autoon ahtautui 10-päinen monikansallinen mökkiseurue, ja GPS:n avulla otettiin suunta kaupan kautta kohti Mt. Gassania (noin 120km.. öö.. johonkin päin Sendaista). Perille päästyämme ilta oli jo hämärtynyt, ja aloitimme välittömästi grillaustoimenpiteet. 10:tä kiloa lihaa, kortinpelausta, mutalammikossa polskuttelua ja muutaman tunnin unia myöhemmin olikin jo aamu valjennut. Oli kohtuu positiivinen shokki huomata olevansa keskellä mitä kauneinta maisemaa - krapula kaikkosi sen siliän tien =) Lumipäällysteisiä vuoria horisontissa, pieniä puroja (liplapliplap), kukkia ja vihreyttä kaikkialla. Kuinka sitä olikaan kaivannut luontoon muutaman kuukauden kaupungissaolon jälkeen.

Noh, siinä sitten puputeltiin aamupalaa ulkona mukavassa miljöössä ja pelailtiin futista nurmella (arvatkaa paloiko nahka - kyllä, 25 kertoimisesta vauvaniveasta huolimatta). Takaisin piti lähteä ajelemaan jo puolen päivän aikoihin kun vuokra-auton palautusaika asetti rajoitteita. Matkalla pysähdyttiin järvelle, taas uskomattoman kauniita maisemia, en edes yritä kuvailla, katsokaa itse kuvagalleriasta.

Vaikka ajomatkat eivät olleetkaan ihan suurinta herkkua pienehkön ylilastauksen ansiosta, oli reissu mitä mainioin palauttamaan hieman virtaa opiskelu-akkuun. Enää 4 viikon rypistys ja sitten alkaa se kauan odotettu loma. Pääsee reissalemaan ympäri Jaappanin hienoa luontoa. Grreit.

ps. hieno hellehattu mulla, eiks jeh. Posted by Picasa