tiistaina, huhtikuuta 25, 2006

Hanami

 
Menneenä lauantaina vietimme Hanamia - kunnioitukseni Japanilaista juhlimis/juomakulttuuria kohtaan nousi pari pykälää =) Hana(kukka)mi(katsella) tarkoittaa käytännössä sitä, että keräännytään joukolla piknikille vasta kukkaan puhjenneiden kirsikkapuiden alle. Paitsi että näkymät ovat parhaimmillaan uskomattoman kauniit (yritän lisäillä kuvia huomenna), ei pöytäliinoille lastailtujen herkkujen/juomien määrässä ole perinteisesti pihistelty. Ja Hanamia tulee toki viettää useana päivänä putkeen kun siihen on mahdollisuus..

Viettäessämme omaa juhlaamme Sendain the-hanami-place-to-be:ssä, Nishi-puistossa, oli tunnelma aika lähellä Suomen keskikesän festareita.. alkoholi virtasi, kojuissa myytiin rasvassa paistettua lihaa tikuissa ja ilman täytti epämääräinen molotus =) Vaikka keskimäärin Japanilaisten alkoholinsietokyky on aika mitätön, tuntuu tuo Hanamiaikaan unohtuvan melko monelta.. yhden käden sormet eivät riitä laskemaan kuinka monta ihmistä kärrättiin pois puistosta kottikärryillä(!?!) aivan loistava keksintö sammuneiden kuljetukseen, nokkelaa porukkaa täytyy myöntää ;)

Lisäksi erityisesti työpaikkojen (tai esmes koulun laitosten) Hanameissa on havaittavissa jopa suomalaisfirmojen pikkujoujouluista tuttuja piirteitä. Vaikka olisi tehty jotain kuinka noloa (kaadettu pomon päälle kaljat ja haukuttu päälle ;) kukaan ei muistuta sitä seuraavana päivänä, ja käyttäydytään kuin mitään ei olisi tapahtunut =) (emme siis itse kokeilleet tätä, vaan tämä informaatio kerättiin epämääräisistä keskusteluista paikallisten asiantuntijoiden kanssa)

sunnuntaina, huhtikuuta 23, 2006

Luureja ja lihashuoltoa

Lähiaikoina onkin taas tapahtunut vaiks mitä. Loppuviikosta saatiin viimein hommattua kännykät - Matiaksen tulkkausapu osoittautui taas kultaakin kalliimmaksi. Suuren arpomisen jälkeen päädyimme Tonin kanssa samanlaisiin Vodafonen halvahkoihin prepaidpuhelimiin. Tulimme siihen tulokseen että se oli kannattavampi vaihtoehto, vaikka emme nyt sitten saaneetkaan überhienoja luureja joita olisi voinut käyttää verkonpainoina kotosuomessa =) (tosin tulin heti katumapäälle kun näin yhden Amerikkalaisvaihto-oppilaan digitv-luurin yllättävän hyvätasoisen kuvan)

Tässä puhelinnumeromme ja kännyköiden emailiosoitteemme (täällä tekstiviestien sijaan käytetään emailia, sinänsä ihan kätsyä) et jos joku haluaa tavoitella niin sopii yrittää ;)

Sami: +819064589569 [kuivis(miukumauku)h.vodafone.ne.jp]
Toni: +818033209546 [toni.levanen(ät)h.vodafone.ne.jp]

Perjantaina kävimme myös tutustumassa muiden vaihto-oppilaiden suosimalla kuntosalikompleksilla. Saimme Åkelta ilmaiset invite-liput. Täytyy sanoa että oli kyllä hienoin kuntosali mitä olen ikuna nähny (ok, mut tietäen se ei vielä kerro paljoa). Siellähän oli uimahallit, hierontasalit, jumpat, juoksumatto/kuntopyörä/tv-farmit, sauna(!!!), poreamme, lämmin- ja kylmävesialtaat. Kyseisen rakennuksen 5-kerroksessa taisi jopa olla Golfrata?!? Kuntosalin jäsenyys maksaa noin 140e / 2kk. Harkitsemme vielä liittymistä, mutta olisihan se hieman erityylistä itseensä sijoittamista kuin oluen kittaaminen ;) Mutta kylläpä tuntui hyvältä käydä pitkästä aikaa saunassa.. aaahh.. nyt on kyllä kaikki lihakset kohtuu kipeinä, olis pitäny kai mennä sinne salille ainoastaan saunomaan =)