perjantaina, toukokuuta 05, 2006

Arkielämän yksityiskohtia: Shoppailu

Uudessa artikkelisarjassamme valotamme erinäisiä yksityiskohtia liittyen elämäämme Sendaissa. Ensimmäisenä esittelemme teille rakkaimpien ostospaikkojemme TOP5:n.

1. Yodobashi Kamera
  Tämä rautatieaseman välittömässä läheisyydessä sijaitseva elektroniikkaostosparatiisi on vakiinnuttanut asemansa "toisena kotinamme" täällä Sendaissa. Pakkohan täällä on käydä kuolaamassa erinäisiä härpäkkeitä aina kun sattuu olemaan cityssä liikenteessä ;) Ja kyllä, olemme tietoisia ettei tämä ole mitään verrattuna Akihabarassa odottavaan elektoniikkamekkaan, mutta koska emme ole vielä sinne eksyneet niin toistaiseksi tämä vie ykköstilan.
2. Seiyu
  Vakiruokaostospaikkamme. 10 minuutin polkupyörämatkan etäisyydellä kaikanista. Auki 24h vuorokaudessa, joten siellä tulee myös lähes poikkeuksetta vierailtua baarireissuilta palattaessa.
3. Yamaya
  Alkoholijuomia maailman joka kolkasta - halvalla. Myös kiitettävä valikoima "beer snacksejä", lihavalmista ja lantrinkeja =) 'Nuf said. ..ainiin ja täällä on halvempaa tuoremehua kuin Seiyussa.
4. Hyaku Yen Shop
  Kaikkea kanoista tikapuihin - 100 jeniä kipale (~72 centtiä). Täältä hommaamme tarvitsemamme astiat, ja kaikki muutkin kodin pienet turhakkeet. Täältä muunmuassa irtoaa tuohon 100 jeniin niitä mukavia puisia älypelejä, joita Tampereen asematunnelissa kaupitellaan joulun alla 16 euron kappalehintaan..
5. Drug Penguin
  Oikeastaan emme ole ikinä käyneetkään tuossa liikkeessä, mut hei.. pointsit kotiin vetävästä logosta ja iskulauseesta =)
 

Satunnaisotantoja

 Tässä lahjomatonta todistusaineistoa teitä kaikkia askarruttavaan kysymykseen: "Kyllä. Aika ajoin tunnemme erottuvamme massasta." Toistaiseksi olemme onnistuneet varjelemaan pääkoppiamme hengenvaarallisen matalilta oviaukoilta ja muilta gaijin-deathtrap:eiltä, mutta takamuksessa on sellainen kutina että joku kaunis päivä saattaa vielä kolahtaa. (btw. kuvassa Tonin kanssa poseeraa Tom från Sverige)

 Tämä henkeäsalpaavan kaunis näky taas on omistettu kaikille teille, jotka ovat olleet huolissamme ruokavaliostamme (terveisii äipälle). Kuten kohtalotoverimme Kitamissa ovat myös todenneet, ei sitä raavaat skandinaavit pelkällä nuudelilla ja sushilla elä. Olemme ottaneet uuden grillimme myötä pihvit vakituiseksi osaksi (päivittäistä?) ruokavaliotamme... vieläkun jostain taikoisi A-Luokan makkaraa niin avot.. 

sunnuntaina, huhtikuuta 30, 2006

Wapun juhlistus

Rakas matkapäiväkirja,
Tänään juhlistimme Wappua - tuota juhlista jalointa - täällä kaikanissa. Iltapäivästä keli oli niin hieno, että oli vaan kertakaikkiaan pakko päästä grillaamaan. Koska emme onnistuneet löytämään grilliä lainattavaksi asti, täytyi semmoinen käydä ostamassa. Antti (kuvassa keskellä) tiesi lähistöllä sijaitsevan puutarhakalustemyymälän. Sieltä haaviimme tarttui aivan uskomattoman hieno sähkögrilli/parilla (6000 jeniä, ei paha) Grillikausi avattiin suomalaisvoimin (+ yksi espanjalaisvahvistus) pihvien, salaatin, oluen ja punaviinin kera.

Hyvää Wappua Suomeen toivottaa Sendain baseballjoukkue Rakuten Eaglesin uusi Cheerleadertiimi! (kuvassa oikealla Juho) 

vaihto-OPISKELUA

Välttääksemme alituiset tiedustelut aihepiirin "Ettekö te opiskele siellä ollenkaan?" ympäriltä, valotamme nyt hieman tätä (pimeää) puolta arkielostamme.

Meidät hyväksyttiin Tohoku Universityyn statuksella "Special Research Student". Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että joudumme ottamaan ainoastaan 10 viikkotunnin edestä kursseja, ja loppuaika on varattu tutkimustyölle. Meillä kummallakin on omat professorimme(Academic Advisor), joiden labratoriotyöryhmiin kuulumme. Nämä professorit saavat sanella kuinka monta tuntia viikossa olemme vietämme labrassa, ja mitä siellä puuhaamme.

Otimme japanintunteja (kielioppia, kanjimerkkejä, kuuntelua) yhteenstä 12 tunnin edestä viikossa, joten se kattaakin jo pakollisen kiintiön. Toivottavasti tuo määrä riittää upottamaan jotain paksuihin kalloihimme. Tuntien taso on hyvin lähellä sitä mihin jäimme TTY:n japanintunneilla.. mitä nyt lähes kaikki ehti tässä vuoden tauon aikana unohtua.. =)

Olisimme voineet valita mm. seuraavanlaisia kursseja:
 • Japanese culture (tänä lukuvuonna Aikidoa!)
 • Industry, Science and Technology in Japan (kävimme yhdellä luennolla.. aivan käsienheiluttelua =)
 • Introduction to Computer Science (hey, pliiis...)
 • Introduction to Material Science (joo, tämä ilman muuta..)
 • Lisäksi suuri valikoima japaninkielisiä kursseja (hmm.. Maybe not..)

Koska päätavoitteemme ei suinkaan ole kerätä hyväksytettäviä opintoviikkoja tästä reissusta(Tampereella alkaa hommat olla jo aika hyvällä mallilla), päätimme minimoida turhan työn ja sitävastoin kerätä paaaaljon uusia kokemuksia =) Raportoimme sitten myöhemmin lisää esim. labratutkimustyömme sisällöstä.. (tiedän, niin mielenkiintoinen aihe, ettette varmasti jaksaisi millään odottaa.. ;)

ainiin... ja HYVÄÄ WAPPUA!!!