keskiviikkona, huhtikuuta 05, 2006

Ensipuraisut

No tervepäterve, täällä Sami ja Toni raportoivat ensimmäistä kertaa nousevan arskan maaperältä. Matkan ensimmäiset osuudet (Tre->HML->Helsiki-Vantaa->Narita) sujuivat ilman vaikeuksia. Tällä hetkellä olemme tappamassa aikaa Naritan lentokentän kakkosterminaalissa. Jatkolentomme Sendaihin on viivästynyt reiskalla 3 tunnilla. Vettähän täällä Tokiossa satelee, lämpöä on 11 astetta ja Sakurat kukkii. Onneksi sentään sai luottokortilla hommattua tätä WLAN-aikaa (500 Yeniä / päivä, ei paha).

Helsinki-Vantaan taxfreestä ostimme tuomisiksi Suomi-suklaakonvehteja, turkinpippureita, Halvan salmiakkia ja tietenkin ehtaa Salmiakkikoskenkorvaa(tämä saattaa kyllä löytää tiensä "parempiin" suihin). Itse lento kesti hieman vajaa 9 tuntia, josta tehokasta unta noin puoli tuntia.. kohta saattaa väsyttää..

Yksi postitiivinen yllätys oli se että tuo Suomesta ostettu Nokia 6630 (se UMTSI-luuri ;) löysi täällä tiensä WCDMA-verkkoon.. eli kohta voi heitellä tekstiviestejä kotipuoleen.

Seuraavan muutaman tunnin aikana tutustumme odotteluloungen hieroviin penkkeihin, sekä kuvan taustalla olevan Snack&Shop:n nuudelimäsäytyksiin.. ttäältä tähän.. raportoimme taas kun on aihetta/mahdollisuus..

sunnuntaina, huhtikuuta 02, 2006

Alustus

Rakas päiväkirja, hyvät ystävät, kaikki.

Tämä blogi tulee kuvailemaan Samin ja Tonin - kahden Tamperelaisen tekniikan opiskelijan - seikkailuja Japanissa kesällä '06. Kertojana toiminen pääasiassa minä, jota myös Samiksi haukutaan. Olemme matkalla vaihto-opiskelemaan Tohoku Universityyn, Sendaihin (bout 300km Tokiosta pohjoiseen) . Itse opiskelu paikanpäällä, kuten majoitus ja kaikki muutkin pikkuyksityiskohdat, ovat toistaiseksi vielä hieman hämärän peitossa. Valmistautuminen itse matkaa varten alkaa kuitenkin olla jo loppusuoralla - tai ainakin olisi syytä, sillä lento lähtee parin päivän päästä =) Paluu on sitten joskus syyskuun 11. tienoilla ( 9/11 ..sattumaako? )

Meidät hyväksyttiin vaihto-opiskelemaan Tohoko Universityyn TTY:n normaalin hakurumban kautta: lomake poikineen tuli täytettyä, "Miksi minut pitäisi valita.."-essee kirjoitettua, n+1 passikuvaa otettua, janiineespäin. Hakuprosessi oli semityöläs, mutta se osoittautui jopa hieman helpommaksi kuin alussa osasin pelätä. Meillä molemmilla on nyt takana 4 vuotta opintoja TTY:llä, Tietoliikenne-elektroniikan koulutusohjelmassa. Lisäksi olemme opiskelleet jonkin verran japania (alkeis ja jatkokurssit, yht. 8ov). Tosin adjektiivi 'ruosteinen' ei taida aivan riittää kuvaamaan omaa kielitaitoani tällä hetkellä, edellisen japaninkurssin päättymisestä on vierähtänyt jo vuosi. Pyhä aikomukseni kerrata omatoimisesti jäi itsepetoksen asteelle. Noh, siperia opettaa...

Kuten olette jo saattaneet huomata, tämän kirjallisen tuotoksen tyyli tulee noudattamaan orjallisesti varsin epävirallista linjaa. Olen todella huono kirjoittamaan "asiallista" tekstiä. (kai sitäkin taitoa olisi hyvä treenata dippatyötä silmälläpitäen) Voisinkin siis tähän aloituksen lopuksi laatia pienen vaatimusmäärittelyn tätä dokumentointiprojektia silmälläpitäen.

Blogin "2 teekkaria Japanissa" tominnalliset tavoitteet:
  1. Informoida tuttuja ja tuntemattomia reissun vaiheista
  2. Tarjota interaktiivinen vaikutus-/kommunikointimedia reissaajien ja kohdeyleisön välille (eli artikkeleita saa ja pitääkin kommentoida)
  3. Kehittää kirjoittajan kirjallista ulosantia ja toimia varaventtiilinä mikäli tarvetta avautumiseen alkaa esiintyä
  4. Piristää lukijan päivää
  5. Voittaa Pulitzer