keskiviikkona, kesäkuuta 27, 2007

Loppukaneetit


Rakkaat lukijat, kiitos ja anteeksi. Vaikka viime syksynä - juuri reissusta palanneena - intoa täynnä kuin ilmapallo - lupasin vielä kirjoitella tähän blogiin, niin toisinhan siinä kävi. Arki iski ja runosuoni kuivui.


Olin jo unohtanut koko blogin, mutta eksyin muutama päivä sitten puolivahingossa katsomaan tämän sivun kävijätilastoja vain huomatakseni että täällähän vieläkin käy ihmisiä päivittäin! (no, keskimäärin 2 kpl.. mut hei, on sekin jotain =) Tästä inspiroituneena päätin kirjoittaa vielä viimoisen muistelopostauksen, jossa retrospektiivisesti viittaan japani/vaihto-opiskelu -aihepiirin kannalta hyödyllisimpiin(?) kirjoituksiini (myönnettäköön etten ehkä ole kaikkein objektiivisin arvostelija). Tämä postaus siis toimikoon myös uusille lukijoille introna mitä tältä sivustolta ehkä kannattaa lukea, jos siis mitään.


Ensimmäisessä postauksessa esittäydyimme kansalle, ja kerroimme hieman tarkemmin mistä tulimme ja minne olimme menossa. Japaniin saavuttuamme koimme luonnollisesti kevyehkön kulttuurishokin, josta avauduimme muunmuassa asuntolasta ja sopeutumisvaiheesta kertovissa kirjoituksissa.


Kotokaupunkinamme kaukana kotoa toimi viehkeä Sendai (katso myös vänkä geotaggaus), jossa vaihto-opiskelimme, shoppailimme ja tutustuimme Japanin kulttuurin parhaisiin paloihin. Itsellänihän meinasi käydä vanhanaikaisesti tuon elektroniikan haalimisen kanssa. Siitä piti kuitenkin pitää huoli, että rahat riittivät myös vierailla ajoittain Tokiossa, jossa pääsimme mm. paikallisen karateseuran vieraiksi.


Päästyämme kiinni vaihto-opiskelun arkeen ja yllätyksiin, aloimme tehdä reportaaseja niinkin arkisista asioista kuin kaupassa käynneistä, ruokailusta (ks. myös osa2 ja osa3), pelihalleista ja koulumatkoista.


Arjen lomassa kerkesimme myös tekemään mitä mukavimpia retkiä! Käväisimme mm. Matsushimassa, vuoristomökkeilemässä ja luokkaretkellä!. Tiukasta akateemisesta väännöstä huolimatta ehdimme myös hieman urheilemaan joukkue- ja yksilölajeissa.


Kun opiskeluosuus oli viimoin ohi, oli aika suunnata pidemmälle reissulle Etelä-Japaniin: osa1, osa2, osa3, osa4 ja osa5.


Lisää artikkeleita löytyy tonkimalla käsipelillä tämän blogin arkistoja, ja kuvagalleriat (linkit oikealla sivupalkissa) ovat linjoilla.. öö.. toistaiseksi. Tämän pituinen tämä. Sayonara.