perjantaina, heinäkuuta 14, 2006

Labroinväliset lentiskisat

Tällä ja viime viikolla on otettu eri professorien tutkimusryhmistä mittaa.. lentopalloturnauksessa. Lienee sanomattakin selvää, että päätä pidemmät "ulkomaalaisvahvistukset" ovat varsin tervettulleita pelaamaan. Vaikka pohjimmiltaan peli on hyvin samanlainen kuin kotosuomessakin, muutama oudohko eroavaisuus löytyy: Ensiksikin kummallakin joukkueella on 9 pelaajaa kerrallaan kentällä. Kenttä on ilmeisesti vain vähän suurempi, eli vilinää ja yhteentörmäyksiä riittää - kontaktilaji siis. Lisäksi syöttöä saa yrittää kahdesti, jos ensimmäinen yritys epäonnistuu.

Sitten lisää mielenkiintoisia yksityiskohtia.. kun lämpöä hallissa on noin 30 astetta, ja ilmankosteus huomattava, muodostuu kentälle ennenpitkää hikilätäköitä. Vaikka nämä mopattaisiinkin pois ennen uuden pelin alkua, on lakatun puulattian ja sisäpelitossun välinen kitkakerroin samaa luokkaa kun kahden märän jääpalan. Eli itse peli näytti enemmän chevychase-tyyliseltä kaatuilufarssilta kuin urheilulta =)

Pelailu oli kuitenkin todella hauskaa, vaikka meikän labra karsiutuikin jatkosta.. (ei sinänsä että olisimme olleet huonompia, mutta arpa antoi meille 2 erää kolmesta sillä liukkaammalla puolella, nih) Toni taitaa olla paraikaa johtamassa omaa joukkuettaan uusiin voittoihin. Ganbare!

ps. Siinä vielä Kawamata-labran keisarillinen lentopalloedustus Posted by Picasa

maanantaina, heinäkuuta 10, 2006

Kuppinuudelsberger

Howdy How! Jottei viimekuisen ruokaspeciaalin jäljiltä teille jäisi ruokailutottumuksistamme mielikuvaa, jossa syömme päivät läpeensä mitä hienostuneempia kulinaristia teoksia, esittelen hieman maanläheisemmän ruoanlaittoalgoritmin.


Vaihe #1

Poimitaan lähisupermarketista kyytiin mielenkiintoisen näköinen lisää-vain-vesi -kuppinuudelipakkaus. Koska täällä valinnanvaraa löytyy varmaan usean sadan erilaisen maku-valmistaja-combinaation muodossa, ei tarvitse aina syödä sitä samaa perusmättöä.
Vaikka ei ihan kaikkia kannen Kanji-merkkejä osaisikaan lukea, yleensä kuvaa katsomalla saa hyvän perstuntuman sisältääkö kyseinen pakkaus skandinaavisen lihansyöjän ravinnoksi kelpaavaa ruokaa.

Vaihe #2

Laitetaan vesi kiehumaan, avataan pakkaus ja ihmetellään sisältä löytyvää pikkupussien kirjoa. Tyhjennetään kaikkien sisältö kuppiin, ja kaadetaan kiehuvaa vettä kupin sisällä olevaan merkkiviivaan asti. Tämän jälkeen odotellaan rauhassa pakkauksessa määritelty aika (3-5min).Vaihe #3

Kaadetaan kupista ylimääräinen vesi pois kätevän alumiinifoliosihviläreunuksen avustuksella. Annetaan jäähtyä hetken, ja maistetaan. Tämän jälkeen yleensä sadatellaan hetki, koska herkullisen näköinen kuppinuudeli maistuu "meren antimille".. Tuli kaupassa taas sooloiltua ja valittua "mielenkiintoinen uutuus". Miksei vaan voinut pysyä siinä tutussa ja hyväksihavaitussa vaihtoehdossa? Noh, peli ei ole vielä menetetty, lisätään kuppiin muutama tujaus "Hot Sauce From Hell, The Hottest Hot Sauce in the World":iä =) Tämän jälkeen ei maistu kyllä tippaakaan läpi mikään äyriäinen! Voitto!

sunnuntaina, heinäkuuta 09, 2006

Mitä, eikö täällä saa metsästää?!?

Japani on kyllä kiistatta varoityskylttibongaajan paratiisi. Tämä kaunokainen(guruille vinkkinä: kuvaa klikkaamalla sen näkee suurempana ;)) tuli vastaan kävellessämme "The Mall" -nimiselle ostoskeskukselle. Sattumoisin "The Mall":ssa oli paraikaa käynnissä "The Bargain" -aleviikot. Ja kuinka ollakkaan, löytyihän sieltä myös se pieni putiikki nimeltään "The Shop". Kerrassaan nokkelaa.