lauantaina, elokuuta 19, 2006

Beppu on koettu [haa]

Beppu on nyt nahty[heh], Kitamin pojat hyvastelty (railakkaasti, ellei jopa Konoha-ninja -tyyliin), ja meidan matkamme jatkuu Osakan kautta Tokioon josta sitten takaisin Sendaihin. Tokiosta mukaan nappaamme Riitan ja Tuulan, joille toimimme viikon verran kulttuurimatkaoppaina =)

Beppu on asukasmaaraltaan noin Tampereen kokoluokkaa, ja se on tunnettu useista nayttavista kuumista lahteistaa(Onseneista).. Naiden lisaksi Bepun toinen turistivaltti[hih] on (tietysti) tytto/hostess/moderni-geisha -business =) Viihdyimme Bepussa[hihih] mukavasti pari paivaa kiertaen nahtavyyksia ja palloillen ympari keskustaa.. ja tormasimme siella jopa pariin Tamperelaiseen opiskelijaan, jotka olivat myos kertamassa Japania.. kohtuu yhteensattuma.. Teemun ja Markun kanssa kavimme Bepun Beergardenissa[muahah] vetamassa huolelliset tankkaukset (taman jalkeen emme Tonin kanssa syoneetkaan mitaan 24 tuntiin).. ja illan lopuksi hyokkasimme Tamperelaisarmeijan voimin karaokeen - ja sen jalkeen Beppu ei ollut enaa entisensa [aaaahahha.. niisk]

Kuten rivien valista voinette huomata, paikkakunnan nimi heratti (nukkuvan?) alapaanhuumoripedon, ja kameraankin tarttui useita kymmenia huvittavia(?) kylttiteksteja =)

Nyt kirjoittelemme blogia ja kulutamme aikaa taalla Osakassa.. taas yllattaen nettibaarissa, naa on oikeasti katsyja ja halvempia kun hotelliyopyminen.. noin 12 eurolla saa 10 tuntia kayttaa nettia, juoda kaffetta ja limua, lukea mangaa, kattoa dvdita, pelata pleikkaria, kayda suihkussa jne.. ei mikaan ihme etta taalla itamaissa porukkaa saattaa kupsahdella naihin mestoihin vuorokausien setittamisen paalle.. ;) Itseasiassa nyt kun tarkemmin laskee niin edellisesta 5 yosta olemme vain yhden viettaneet hotellissa.. eika edes juuri nyt vasyta =) Koko paivan vedimmekin lonkkaa laivalla Bepusta [keh-eh] Kobeen.

Norttipartio kuittaa, poistuu takavasemmalle ryystamaan "free drink" -virvokkeita, ja katsomaan You Tubesta David Hasselhoff -videoita.. Japanin parhaat palat alkaa olla nahty.. Kitamin pojille hauskaa loppureissua ja tytoille turvallista matkaa tannepain!

tiistaina, elokuuta 15, 2006

Hiroshima inDaHouse

Jeps, Himejikin on nyt nahty (iihan jees) ja selvittiin viimein tanne Hiroshimaan viime yona huolellisen paikallisjunailun seurauksena. (vaikka Juuhachi-kippu onkin halpa, on silla pidempien siirtymien suhaaminen aikamoista tuskaa). Koska oli jo aika myoha, ja keli lammin, suoritimme aina-niin-edukkaan puistoyopymisen. Ja mikas sen parempi paikka kuin Hiroshiman Peace Memorial Park - aika lailla tasan se paikka johon jenkit lasauttivat A-pommin karvan reilut 61 vuotta takaperin. Puiston penkit olivat.. noh.. niin mukavat kuin puisilta penkeilta voi yleensa odottaa, mutta younet jaivat vahaisiksi..(syy: katso edellinen artikkeli)

Aamupalan jalkeen tulimme hengailemaan tanne nettikahvimaan sumpille ja limpalle (ja ehka myos blogaamaan =). Seuraavaksi olisi tarkoitus tsekata muut Hiroshiman, ja lahialueen, nahtavyydet. Huomenna matka jatkunee lautalla kohti Beppu:a (jjep, nimesta huolimatta kuulemma ihan mukava paikka), josta me sitten Tonin kanssa alamme suorittamaan Tokioon paluusen tahtaavia toimenpiteita.. Markku ja Teemu jatkavat siita viela Okinawalle.. (kay vanhan kyl kateeksi, mut jaapahan jotain uutta koettavaa seuraavillekin Japanin matkoille ;)

Koska olen luonteeltani laiska kirjoittaja, ja menen ennemmin lapi siita mista aita on jo valmiiksi kaadettu, en itse viitsi kirjoittaa yksityiskohtaisesti kaikkea kokemaamme.. ei silla etten haluaisi teidan tietavan mita taalla on puuhattu, vaan koska Markun ja Teemun blogit kertovat aika yksityiskohtaisesti samasta reissusta.. mita sita siis uudemman kerran samaa asiaa kirjoittamaan.. lukekaa sielta.. =)

Kuiva vaikenee taas, ainakin hetkeksi..

[zoologia-artikkeli] Maailman viheliaisin hyonteinen

Tassa hieman valipalaa lukijoille:

Melkein valittomasti reissuseurueemme saavuttua Nagoyaan bongasimme Etela-Japanille tyypillisen luontoaanen: kovan hermojariipivan sirityksen. Ensin oletimme kyseessa olevan jonkin sortin superheinasirkkalauman, mutta totuus olikin viela karmeampi:
itse piru.

Seuraa TOP-5 -lista syista, jotka tekevat tasta ykkosen "vihatuimmat hyonteiseni" -kategoriassa:
  • Yksi elikko voi tuottaa jopa 100 desibelin aanenvoimakkuuden
  • Se on iso ja ruma
  • Se lentaa ja maastoutuu hyvin -> vaikea tappaa
  • Niita on paljon, ja ne tykkaa sirittaa kilpaa
  • Se ei lepaa yollakaan.


Suomen hyttyset ja paarmat ovat pieni kiusa verrattuna tahan veijariin, vaikkei tama pure/pistakaan. (tai ainakaan ne eivat viela ole aiheuttaneet muita kuin psyykkisia haittoja) Jos tama laji joskus yrittaa maihinnousua Suomeen, meitsi on taatusti eturintamassa Raid-purkit tanassa.

Osaka, Kioto, Nara - Been there, done that

[tama artikkeli on kirjoitettu eilen 14.8. noin klo 12 aikoihin.. yritin blogata kannykalla, mutta johonkin sekin taas kaatui.. on se insinoori fiksu, mut ei viela tarpeeksi]

Osaka on nahty. Se on iso ja kuuma. Yovyimme mukavassa kapsulihotellissa ja paivat ollaan palloiltu kosteat pyyhkeet paassa kaupungilla.(paitsi etta se viilentaa kivasti, myos katu-uskottavuus nousee pari pykalaa)

Eilen teimme paivaretken Naraan, jossa pallistelimme maailman suurinta puurakennusta, Todajia, ja leikimme puistoalueella kesyjen bambien kanssa.(sopoilykuvamateriaalia ilmestyy myohemmin)

Nyt taitamme taivalta paikallisjunilla kohti Himejia, jossa lounastamme ja tarkastamme paikallisen linnan. Sielta junailumatka jatkuu Hiroshimaan illaksi, josta toivon mukaan loydamme majapaikan.. tai ainahan sita nailla keleilla voi suorittaa yopymisen ulkosallakin =) ..kerron myohemmin sitten lisaa kuinka aijille kavi.