perjantaina, kesäkuuta 23, 2006

Päiväretki ja Jussin odotusta

Eilen oli Tohoku Universityn 99. perustamisvuosipäivä, mikä tarkoitti sitä ettei tarvinut mennä luennoille tahi labraan.. ihan sopiva tapa juhlistaa vuosipäivää imho. No, kuitenkin, koska tämä lomapäivä tuli ikäänkuin puskista, päätimme ottaa kauniista päivästä ilon irti lähtemällä päiväretkelle Matsushimaan. Otimme junan kohti Sendain satamaa, josta kiskaisimme sightseeingpaatilla Matsushimaan, jonka sanotaan saaristoineen olevan yksi Japanin TOP-3 maisemanähtävyyksistä (tää kansa oikeasti rakastaa näitä TOP-listoja)

Reissu oli mitä mainioin kameran ulkoiluttamiselle, ja tulihan noita kuvia räiskittyäkin reippaasti.. Kuvagalleriaan laitoin kuitenkin vain murto-osan, ei ketään kiinnosta katsoa satoja kuvia lokeista ja parista saaresta ;) Paljon kävelyä ja hikoilua sisältäneen päivän jälkeen rentoduimme parin olusen ja exoottisen ruokapalan äärellä, jonka jälkeen junailimme itsemme takaisin Sendaihin. Maisemat olivat kyl ihan jees, mutta pientä ylimainostuksen makua tässä TOP-3 -jutussa on haisteltavissa..

Nyt täällä labrassa kirjoittelen tätä juttua, koska alkaa tuo juhannuksen juhlahumu jo sen verran kutitella, ettei "vakavasta" ajatustyöstä tunnu tulevan mitään.. Tänään osallistumme Sendai-Finland Wellbeing Centerin järjestämään Suomi-juhannusjuhlaan.. eli ainakin saunaan pääsee! toivottavasti sieltä löytyisi myös vihta =) itse varustaudumme Tonin kanssa iltaan kypsyttämällä Hauen(sen nestemäisen).. mmm.. tulemme varmasti raportoimaan jussin kulusta myöhemmin, kunhan futsukayoi (toisen päivän tuska.. ehkä jopa kolmen) hellittää ;)

HYVÄÄ JUSSIA SINNE, SENDAI KUITTAAA!

maanantaina, kesäkuuta 19, 2006

Arkea ja Juhlaa: Ruokaspeciaali

Tämän artikkelin tarkoitus on selventää teille lukijoille, mitä perusnirso suomalainen pystyy Japanissa syomään, ja mitä siitä joutuu kärsimään. Valokeilassa on muutama vakiruokailupaikoiksemme valikoitunut lafka.. ja hoidetaan homma taas maan tavalla, eli TOP-5 -listana. Mutta ennen tätä kirsikkaa kermiksen päällä valotettakoon hieman arkiruokailumme saloja.

Päivisin kampuksella tulee yleensä syötyä yksi lämmin ateria.. suosikkeihimme kuuluvat erilaiset curry- ja ramen-annokset: noin 3 eurolla saa napaansa sen verran täytettä että jaksaa iltaan asti. Valinnanvaraa onneksi löytyy varsin kiitettävästi Juvenekseen verrattuna. Iltaisin yleensä pistämme Tonin ja Matiaksen kanssa kokkauspiirin pystyyn ja valmistamme jotain perussafkoja, kuten kanasalaattia (kana on täällä iihanan halpaa), pekonimunakkaita ja pastaa erilaisilla kastikkeilla. Aina sillon tällöin myös irroittelemme esim. possun ulkofilepihvillä punaviini- tai sinihomejuustokastikkeessa.. kuvassa meitsin maailmankuulut viskissä liekitetyt banaanit (tarjoillaan tietenkin vaniljajäätelön kera)

Safkapaikka nro. 5 :: Kaitensushi
Kaitensushi toimiipi niin, että sushikokit väsäävät koko ajan pieniä herkkulautasia ja asettavat ne liukuhihnalle.. Tästä liukuhihnalta niitä saa sitten mielensä mukaan poimia. (saa toki kokilta suoraankin tilata mieleisen lautasen jos sitä ei juuri satu nokan edessä pyörimään) Ravintolasta poistuttaessa maksu tapahtuu hotkittujen lautasten määrän ja värin perusteella. Lautasen hinnat (pari sushipaakkua per plaatta) alkavat noin 100 jenistä(~70centtiä), jolla saa esim. perinteisiä lohi tai katkarapupaloja.. paremmista paloista (toro, tonnikalan rasvaisemmat osat) voi joutua pulittamaan kuusinkertaisen hinnan. Testiryhmämme on sitä mieltä että kaitensushi on erittäin herkullinen vaihtoehto, mutta raavas skandinaavi tarvitsee ainakin 10-12 lautasta täyttyäkseen, joten hintaakin kertyy.. eihän sitä nyt pelkkiä niitä satkun lautasia jaksa kiskoa ;)

Safkamesta nro. 4 :: Yoshinoya
Japanin vastine kännimäkille.. 24/7 auki oleva ruokaketju, jonka yakiniku-annos pelastaa, niin illan ensimmäiseen kuppilaan mentäessä, kuin viimeisen karaokekiekauksen vaiettuakin - tai parhaina iltoina molempiin suuntiin =) Kulhollisesta riisiä ja rasvassa paistettua possunlihaa, miso-keitosta ja vedestä köyhtyy noin 3 euron verran.. ei paha, ei ollenkaan.

Safkamesta nro. 3 :: Sushi on the Roll
Tämä rullasusheihin erikoistunut paikka lasketaan jo hieman hienompien ravintoloiden kastiin. Philadelphia rulla-annosta (~900 jeniä, täyteen tulee) voi suositella varauksettomasti kaikille, myös aiemmin raakaa kalaa kammonnut suomalaisjäpikkä vetää tätä kuin sisäfileetä konsanaan.. OISHIII! Myös lounastarjouksena oleva herushii-ranchi (healthy-lunch, kuvassa, 1000jeniä ;) tarjoaa rahalle vastinetta.. palanpainikkeeksi saa vielä kahvin ja päivän jälkkärin.

Safkamesta nro. 2 :: The Best of the Best

Tämä enemmän kuin osuvasti nimetty Gyoza-ravintola sijaitsee aivan kaikanin välittömässä läheisyydessä. 8 kappaleen setti kiinalaistyylisiä, joko rasvassa paistettuja tai vedessä höyrystettyjä, liha/kasvistäytteisiä taikinamönttejä vie kielen ja nälän mennessään karjulta kuin karjulta. Riisin ja mison kanssa tästä ilosta kärsii vain 695 jeniä.. Ainoaksi miinukseksi laskettakoon joka ikisellä kerralla tapahtuva kielen palovammoittaminen.. se vaan on niin perhanan herkullista, ettei jaksa odotella että jäähtyy =)

Safkamesta nro. 1 :: Asuntolan katto, oma grilli

Ahh, vain taivas on rajana.. paras ostos miesmuistiin!
 

sunnuntaina, kesäkuuta 18, 2006

Arkielämän yllätyksiä: Kakka!!

Joskus aiemminkin on tullut nuristua hienon asuntolamme suihkutiloista, mutta että tämäkin vielä.. =) Sinänsä kyllä hyvä lappu kaikin puolin, vaikka tuskin suihkun lattioille tarpeitaan tekevä henkilö ymmärtää kehoitusta "do not empty your bowels" Onneksi lappuun on myös skriivattu kansankielinen versio kehotuksesta.. Lisäksi 2(!!) huutomerkkiä kielivät täällä siitä että lapun kirjoittajat ovat olleet tooodella vihaisia.. ;) Posted by Picasa